Informatie over
ADHD en online tests

Online ADHD tests

Als je een ouder en/of verzorger bent van een kind dat mogelijk ADHD heeft, zoek je misschien naar informatie en antwoorden. Als je op internet zoekt naar een test voor ADHD bij kinderen en jongeren, vind je heel veel verschillende tests. Het is belangrijk om te weten dat de uitkomst van deze tests geen diagnose is. Een diagnose kan alleen gesteld worden door een professional na het doen van uitgebreid onderzoek.

Als je een online ADHD test hebt gedaan en de uitkomst van de test is ADHD, dan is het verstandig om eerst met de huisarts of de Coördinator Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeente te praten. Als daar ook de kenmerken van ADHD bij jouw kind worden opgemerkt, dan kan de huisarts of CJG je doorverwijzen naar ADHDcentraal Jeugd voor verdere hulp.

Over ADHD bij kinderen en jongeren

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADHD bij kinderen en jongeren kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld doordat het kind zich moeilijk kan concentreren, of snel afgeleid is (aandachtsproblemen), ondoordacht beslissingen neemt of te snel tot actie overgaat (impulsiviteit), lichamelijk overactief is of zich altijd onrustig voelt (hyperactiviteit). ADHD zonder hyperactiviteit wordt in de volksmond ook wel ADD genoemd.

Heeft mijn kind ADHD?

Herken je de bovengenoemde kenmerken van ADHD bij jouw kind en wil je graag weten of jouw kind ook daadwerkelijk ADHD heeft? Maak dan eerst een afspraak met de huisarts of de gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen naar ADHDcentraal Jeugd. Bij ADHDcentraal Jeugd kunnen wij hoogwaardige diagnostiek uitvoeren en behandeling aanbieden mocht dit nodig zijn.